Ingredience
- Mleté maso – 600 g
- Brambory – 100 g
- Vejce – 3 ks.
- Cibule – 50 g
- Špenát – mražený, nebo čerstvý
- Tvrdý sýr – 100 g
- Sůl – podle chuti
- Kari, pepř, sladká paprika, polévkové koření, nebo vegeta
Zapečené kuličky – postup
Mleté maso si upravíme jako na karbanátky. To znamená, vejce, sůl, pepř, koření a pořádně vypracujeme. Potom na vymaštěný pekáč pokládáme masové kuličky. Připravíme cibuli na drobné kostičky, špenát a vše orestujeme na pánvi. Uvaříme dvě vejce na tvrdo ve vodě a nastrouháme společně se sýrem a syrovými bramborami na drobné nudličky. Na masové kuličky nejprve naneseme vrstvu syrových brambor, potom vrstvu špenátu s cibulkou a pak nastrouhané vejce a sýr. Dáme zapéct do trouby. Příloha je opět na vás i následné dozdobení. Já použiji obyčejnou zelenou pažitku a udělám klasickou bramborovou kaši. Zapečené kuličky z mletého masa jsou v Rusku oblíbeným pokrmem.
Přeji dobrou chuť. 😉
Tak co na to říkáte? Chutnalo vám? napište mi.