Zapečené kuličky v troubě z mletého masa

Zapečené kuličky v troubě z mletého masa

zařazeno v: Ruská kuchyně | 0
Sdílejte s přáteli:

Ingredience

  • Mleté maso600
  • Brambory100 gchef-790989__180
  • Vejce – 3 ks.
  • Cibule50 g
  • Špenát – mražený, nebo čerstvý
  • Tvrdý sýr – 100 g
  • Sůlpodle chuti
  • Kari, pepř, sladká paprika, polévkové koření, nebo vegeta

Zapečené kuličky – postup

 

Mleté maso si upravíme jako na karbanátky. To znamená, vejce, sůl, pepř, koření a pořádně vypracujeme. Potom na vymaštěný pekáč pokládáme masové kuličky. Připravíme cibuli na drobné kostičky, špenát a vše orestujeme  na pánvi. Uvaříme dvě vejce na tvrdo ve vodě a nastrouháme společně se sýrem a syrovými bramborami na drobné nudličky. Na masové kuličky nejprve naneseme vrstvu syrových brambor, potom vrstvu špenátu s cibulkou a pak nastrouhané vejce a sýr. Dáme zapéct do trouby. Příloha je opět na vás i následné dozdobení. Já použiji obyčejnou zelenou pažitku a udělám klasickou bramborovou kaši. Zapečené kuličky z mletého masa jsou v Rusku oblíbeným pokrmem.

 

Přeji dobrou chuť. 😉


 

Tak co na to říkáte? Chutnalo vám? napište mi.

Napsat komentář