Okroška – studená polévka

Okroška – studená polévka

zařazeno v: Ruská kuchyně | 0
Sdílejte s přáteli:

Okroška

Ingredience

 

  • Brambory 500g
  • Ředkvičky 1 svazek  d214539e1107b01b72ed30ac2d1d3e8c7a522593a872d542d4ece189eead7537
  • Salátová okurka
  • Mozzarella
  • Kopr čerstvý, nebo sušený
  • Vegeta
  • Smetanový bílý jogurt velký
  • Stolní voda jemně sycená
  • Šunkový salám 200g

 

Postup

 

Uvaříme brambory ve slupce a dáme vychladit. Okurku, oloupané brambory a ředkvičky nakrájíme, nebo nasekáme na drobné kousky a vložíme do hrnce společně z rozdrobenou Mozzarellou. Můžete použít krájecí kolečko na brambory a  vše protlačit na malé kostičky. Je to rychlejší než vše krájet zvlášť. Ke směsi vlijeme bílý jogurt se stolní vodou a pořádně promícháme. Nakonec posypeme koprem a strouhaným šunkovým salámem. Ještě podle chuti dosolíme a dopepříme. Podáváme s chlebem. Ingredience můžete doplnit podle chuti. Dost často se používá vejce, mě to však chutná s Mozzarellou. Okroška nádherně osvěží v horkých dnech. Podáváme jí studenou. Každý si svůj recept upraví podle vlastní chutě. Je také moc dobré posypat jarní cibulkou i pažitkou.

Přeji dobrou chuť. 😉


 

Napište mi jak dlouho vám trvala celá příprava:O)

Napsat komentář