Okroška
Ingredience
- Brambory 500g
- Ředkvičky 1 svazek
- Salátová okurka
- Mozzarella
- Kopr čerstvý, nebo sušený
- Vegeta
- Smetanový bílý jogurt velký
- Stolní voda jemně sycená
- Šunkový salám 200g
Uvaříme brambory ve slupce a dáme vychladit. Okurku, oloupané brambory a ředkvičky nakrájíme, nebo nasekáme na drobné kousky a vložíme do hrnce společně z rozdrobenou Mozzarellou. Můžete použít krájecí kolečko na brambory a vše protlačit na malé kostičky. Je to rychlejší než vše krájet zvlášť. Ke směsi vlijeme bílý jogurt se stolní vodou a pořádně promícháme. Nakonec posypeme koprem a strouhaným šunkovým salámem. Ještě podle chuti dosolíme a dopepříme. Podáváme s chlebem. Ingredience můžete doplnit podle chuti. Dost často se používá vejce, mě to však chutná s Mozzarellou. Okroška nádherně osvěží v horkých dnech. Podáváme jí studenou. Každý si svůj recept upraví podle vlastní chutě. Je také moc dobré posypat jarní cibulkou i pažitkou.
Přeji dobrou chuť. 😉
Napište mi jak dlouho vám trvala celá příprava:O)