Sdílejte s přáteli:
Z mletého masa skvělá nádivka se zapečenými bramborami
Ingredience
- 1 svazek petržele
- 1 červenou papriku
- 1 žlutou papriku
- 2 stroužky česneku
- Kmín mezi prsty
- 3 rajčata
- 2Kg brambor
- 1/2 sladké papriky
- Rajský protlak 1 lžíci
- Voda 100 ml
- Sůl
- Pepř
- Z mletého masa půl hovězího a půl jehněčího udělej směs
Nakrájíme obě papriky na menší kousky společně s rajčaty,česnekem a petrželí. Přidáme do mletého masa, okořeníme solí, pepřem, sladkou paprikou a pořádně promícháme. Vložíme do zapékací misky a uhladíme. Rajský protlak rozředíme s vodou a nalijeme na povrch mletého masa.Brambory nakrájíme na čtvrtky, osolíme, okmínujeme, položíme na maso a přikryjeme pokličkou, nebo folií na pečení. Pečeme přikryté při teplotě 180 – 200 stupňů a 10 minut před dopečením sundáme folií, nebo pokličku a pečeme odkryté. Podáváme se zeleninovou oblohou. Pokrmy z mletého masa jsou vždy moc dobré a hlavně rychle udělané.
Dobrou chuť.