Z mletého masa skvělá nádivka se zapečenými bramborami

Z mletého masa skvělá nádivka se zapečenými bramborami

zařazeno v: Ruská kuchyně | 0
Sdílejte s přáteli:

Z mletého masa skvělá nádivka se zapečenými bramborami

 

Ingredience

  • 1 svazek petržele  z mletého masa skvělá nádivka
  • 1 červenou papriku
  • 1 žlutou papriku
  • 2 stroužky česneku
  • Kmín mezi prsty
  • 3 rajčata
  • 2Kg brambor
  • 1/2 sladké papriky
  • Rajský protlak 1 lžíci
  • Voda 100 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Z mletého masa půl hovězího a půl jehněčího udělej směs

 

Postup

Nakrájíme obě papriky na menší kousky společně s rajčaty,česnekem a petrželí. Přidáme  do mletého masa, okořeníme solí, pepřem, sladkou paprikou a pořádně promícháme. Vložíme do zapékací misky a  uhladíme. Rajský protlak rozředíme s vodou a nalijeme na povrch mletého masa.Brambory nakrájíme na čtvrtky, osolíme, okmínujeme, položíme na maso a přikryjeme pokličkou, nebo folií na pečení. Pečeme přikryté při teplotě 180 – 200 stupňů a 10 minut před dopečením sundáme folií, nebo pokličku a pečeme odkryté. Podáváme se zeleninovou oblohou. Pokrmy z mletého masa jsou vždy moc dobré a hlavně rychle udělané.

Dobrou chuť. 😉

 

 

Napsat komentář