Medailonky tajemného cizince

Medailonky tajemného cizince

zařazeno v: Gruzínská kuchyně | 0
Sdílejte s přáteli:

Ingredience

  • Mleté maso, směs vepřového a hovězího 1kg
  • Sůl
  • Pepř
  • Dvě housky
  • Mrkev 3 kusy
  • Cibule 3 – 5 kusů
  • Kari 1/2 sáčku
  • Červená paprika 1/2 sáčku
  • Rýže 500g
  • Polévkové koření
  • Kečup 1/2 z menší láhve
  • Olej

Postup

Housky natrháme na kousky a zalijeme vodou, tak aby plavaly na povrchu. Ryži propláchneme a necháme odstát ponořenou ve vodě asi 10 minut. Pořádně propláchneme vodou, dokud není čirá voda. Je to důležité, aby se nám rýže nelepila. Mleté maso dáme do mísy a přidáme koření, na drobno pokrájenou cibuli, vymačkané housky a propláchnutou rýži. Podle chuti ještě dodáme kečup, sůl a pepř. Já  mleté maso ochutnávám, i když je syrové, protože chci vědět jak chutná. 😉 Vy holky nemusíte. V hrnci na oleji orestujeme na drobno nastrouhanou mrkev a zasypeme ještě sladkou paprikou a trochou kečupu. Pak podlijeme horkou vodou, nebo úplně nejlepší je pokud máme vývar z bujónu. Dosolíme a dopepříme. V ruce tvarujeme z vypracovaného z mletého masa medailonky a vkládáme do hrnce. Ještě jednou ochutnáme a necháme v klidu vařit zhruba 15 -20 minut. Medailonky jsou naprosto báječné a mé nejoblíbenější jídlo. Až ochutnáte, dáte mi za pravdu. Jezte s čerstvým, křupavým chlebíčkem. Dobrou chuť 😉

 

medailonky z mletého masa

Napsat komentář