- Hladká mouka 500 – 700g
- Voda
- Sůl
- Hovězí mleté maso 700g
- Vepřové maso 300g
- Cibule 3 – 5 kusů
- Koriandr 1 čajová lžička
- Červená paprika 1 čajová lžička
- Pepř
- Petrželka jedna snítka
Postup
Maso umeleme v masovém strojku. Nakrájíme na drobné kousky cibuli a vložíme do masa. Přidáme koření a vodu. Vypracujeme masovou hmotu, kterou ještě zalijeme trochu vody. Voda je důležitá, protože nám udělá tu výbornou šťávu v Chinkali. Z mouky, vody a soli vypracujeme vláčné těsto, které necháme v klidu a v teple odpočinout 20 – 30 minut. Pak si na pomoučené desce vyválíme silnější váleček a odkrajujeme z něho tlustější špalíčky 4 – 5 cm. Z těchto špalíčků, vytvarujeme nejprve promáčknutím rukou kolečka a válečkem je následně rozválíme na slabé placičky. S pomocí malého podšálku plníme Chinkali a to tak, že těsto položíme na podšálek a doprostřed dáme tak 1g masové směsi. Okraje těsta nazvedneme a budeme přehrnovat a řasit jako vějířky k sobě. Jako, když řasíme záclony. Takže výsledkem, je malý nařasený pytlíček. Uprostřed vznikne taková silnější část, kterou pořádně zamáčkneme a vršek utrhneme. Dáme vařit vodu a osolíme jí. Když je voda vřelá roztočíme jí vařečkou a vhazujeme po směru točení Chinkali. Je to proto, aby se nám nepřilepili. Vaříme asi 15 minut. V Gruzii se Chinkali jedí rukama a muži je jedí celé, aby jim neutekla šťáva.
Prý, proto dobře Gruzínští muži líbají. 😆 Na fotografii jsou ravioly, ale hned jak uvařím chinkali, tak foto dodám. Moc se omlouvám.
Takže dobrou chuť. 😉
Vyzkoušeli jste to? Pokud ano vložte fotku a napište nám jak se vám vařilo :O)