Chinkali z daleké Gruzie

Chinkali z daleké Gruzie

zařazeno v: Gruzínská kuchyně | 0
Sdílejte s přáteli:

Ingredience

  • Hladká mouka 500 – 700g
  • Voda
  • Sůl
  • Hovězí mleté maso 700g
  • Vepřové maso 300g
  • Cibule 3 – 5 kusů
  • Koriandr 1 čajová lžička
  • Červená paprika 1 čajová lžička
  • Pepř
  • Petrželka jedna snítka

Postup

Maso umeleme v masovém strojku. Nakrájíme na drobné kousky cibuli a vložíme do masa. Přidáme koření a vodu. Vypracujeme masovou hmotu, kterou ještě zalijeme trochu vody. Voda je důležitá, protože nám udělá tu výbornou šťávu v Chinkali. Z mouky, vody a soli vypracujeme vláčné těsto, které necháme v klidu a v teple odpočinout 20 – 30 minut. Pak si na pomoučené desce vyválíme silnější váleček a odkrajujeme z něho tlustější špalíčky 4 – 5 cm. Z těchto špalíčků, vytvarujeme nejprve promáčknutím rukou kolečka a válečkem je následně rozválíme na slabé placičky. S pomocí malého podšálku plníme Chinkali a to tak, že těsto položíme na podšálek a doprostřed dáme tak 1g masové směsi. Okraje těsta nazvedneme a budeme přehrnovat a řasit jako vějířky k sobě. Jako, když řasíme záclony. Takže výsledkem, je malý nařasený pytlíček. Uprostřed vznikne taková silnější část, kterou pořádně zamáčkneme a vršek utrhneme. Dáme vařit vodu a osolíme jí. Když je voda vřelá roztočíme jí vařečkou a vhazujeme po směru točení Chinkali. Je to proto, aby se nám nepřilepili. Vaříme asi 15 minut. V Gruzii se Chinkali jedí rukama a muži je jedí celé, aby jim neutekla šťáva.
Prý,  proto dobře Gruzínští muži líbají. 😆 Na fotografii jsou ravioly, ale hned jak uvařím chinkali, tak foto dodám. Moc se omlouvám.

 

 

Takže dobrou chuť. 😉

 

Vyzkoušeli jste to? Pokud ano vložte fotku a napište nám jak se vám vařilo :O)

Napsat komentář