Kuřecí játrový dort z Ruska

Kuřecí játrový dort z Ruska

zařazeno v: Ruská kuchyně | 0
Sdílejte s přáteli:

Kuřecí játrový dort z Ruska

 

Ingredience

  • Kuřecí játra 400g
  • Hladká mouka 3 polévkové lžíce 
  • Vejce 1 kus
  • Cibule 1 větší
  • Mrkev 1 větší
  • Majonéza 3 – 4 polévkové lžíce
  • Kysaná smetana 2 polévkové lžíce
  • Sůl
  • Pepř

Postup

Kuřecí játra omyjeme, očistíme a pomixujeme na kaši. Přidáme sůl, pepř, vejce a mouku. Vypracujeme těsto jako na lívance a lijeme na rozpálenou pánev. Upečené placky přendáme na talíř a necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme cibuli na kostičky a mrkev nastrouháme na drobné nudličky. Společně pak osmažíme na pánvi a přidáme opět sůl a pepř. Já dávám pro chuť i trochu kari a je to moc dobré. Pak když vše vychladne, přidáme kysanou smetanu a majonézu. Opět dochutíme podle chuti. Nakonec vezmeme upečené lívance a potřeme směsí s cibule a mrkve. Každý lívanec natřeme a položíme pěkně na sebe, jako když děláme dort. Potřeme vrchní lívanec a boky dortu. Každá zdobíme jinak. V Rusku posypou čerstvým koprem a obloží zeleninou, jako rajče, paprika, okurka. Ozdobení si udělejte podle sebe. Kuřecí játrový dort, patří k mým oblíbeným receptům.

Přeji dobrou chuť. 😉

 

kuřecí játrový dort

Napsat komentář